Välj rätt typ av kökskniv
Ett måste i alla typer av kök är en traditionell kockkniv som går att använda för att skära upp det mesta. En riktig arbetshäst. Det är också rekommenderat att ha bra uppsättningar för att skiva upp bröd, skala frukt och grönsaker samt filéa kött och fisk. Det finns en uppsjö av varianter för alla typer av arbeten i köket för både professionella kockar till amatörkockar. Se också till att du använder flera
skärbrädor för olika behov, exempelvis när du skär upp kyckling.
Hur slipar man köksknivar?
För att köksknivarna ska hålla sig vassa länge är det viktigt att du förvarar dem i ett knivblock eller på en magnetlist. Om dina knivar har blivit slöa kan du slipa upp eggen till nyskick med hjälp av en knivslip eller slipsten. Du hittar knivslipar från bland annat Vulkanus och Minosharp i vårt sortiment. Med en sådan ser du till att din kniv alltid är vass och förlänger livslängden på stålet. Komplettera med ett brynstål som rätar ut eggen för den där extra skärpan.